ALUEXPO 2017 5. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı”, Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından 05-07 Ekim 2017 tarihleri arasında 
İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.
 
ALUEXPO 2017 fuarının hazırlıklarına hızlı  başlayan  Hannover-Messe Ankiros Fuarcılık, global alüminyum sektörünün lider firmalarını 5. kez bir araya getiriyor. ALUEXPO 2017 “5. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı, 05-07 Ekim 2017 tarihleri arasında, İFM (İstanbul Fuar Merkezi) 9-10-11 no’lu hollerde düzenlenecek.
 
Alüminyum sektörünün Avrasya Bölgesi’nde Lider ve Dünya’nın en önemli fuarların dan biri olan “ALUEXPO”,  alüminyum ve ilgili sanayi dallarına geniş iş hacmi sağlamanın yanı sıra, fuar süresince üreticiler, ithalatçılar ve ihracatçılar dahil tüm sektör paydaşlarını bir araya getirecek.
 
ALUEXPO 2017 Fuarı, alüminyum sektörünün önde gelen derneği TALSAD - Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği ve TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası tarafından desteklenmektedir.  Başta TALSAD üyeleri olmak üzere Türk alüminyum üreticilerinin yer aldığı 9.holde profil, levha, folyo, külçe, çubuk gibi bitmiş veya yarı bitmiş alüminyum ürünler ile alüminyum pencere, kapı ve cephe kaplama sistemleri ve farklı endüstriler için alüminyum ürünler sergilenirken; global metalurji sektörünün önde gelen uluslararası tedarikçi firmalarının yer aldığı 10 ve 11. hollerde de alüminyum ürünler ve alüminyum üretim teknolojileri tanıtılacaktır.
 
Fuar süresince sergileme yapacak katılımcılar, ülkemizin alüminyum sektöründe ki üreticilerine, alüminyum ürünlerinin kullanıldığı inşaat, otomotiv, ambalaj, gıda ve içecek, havacılık ve savunma, ulaştırma, denizcilik, kimya vb. alanlarda faaliyet gösteren firmalara, tasarımcı, mimar ve mühendislere, ürünlerini tanıtma fırsatı bulacak.
 
Ülkemizin ve dünya nın önde gelen üreticileri nin sergilediği alüminyum ürünler, yapı sistemleri, kaplama malzemeleri ve bu endüstride kullanılan en yeni teknolojilerle üretilmiş makine, ekipman, hammadde ve sarf malzemeler ALUEXPO’da alıcılarıyla buluşuyor.